Trenčianska detská univerzita 2016

Trenčianska univerzita odpromovala úspešných študentov Detskej univerzity. Aj tento rok sa deti tešili z bohatého programu, ktorý na rozdiel od minulých ročníkov prebiehal aj priamo na fakultách našej univerzity.



Mohli tu vidieť odborné pracoviská a prácu našich zamestnancov. Veľmi zaujímavým spestrením boli ukážky policajtov s policajnými psami. Absolvovali tiež zaujímavé kvízy a prednášky a vždy poobede boli pre deti pripravené športové aktivity.



Druhý deň strávili malí študenti na Fakulte zdravotníctva, kde sa dozvedeli napríklad aj to, prečo si umývame ruky alebo ako vyzerá život pod mikroskopom.



Tretí deň zamierili až do vesmíru a každý si mohol vytvoriť svoju vlastnú planétu.



Nakoniec si deti prevzali diplomy o absolvovaní Detskej univerzity.



Podľa slov rektora našej univerzity sa každým rokom tešíme vyššiemu záujmu a sme radi, že deti si v čase prázdnin vyberú štúdium. Preto sa snažíme prispôsobiť program tak, aby neľutovali, že strávili čas na univerzite a dúfame, že v budúcnosti zasadnú aj do ozajstných univerzitných lavíc a vyberú si z rozsiahleho spektra študijných odborov, ktoré naša univerzita ponúka.



Viac fotiek nájdete na našej Facebookovej stránke facebook.com/trencianskauniverzita a postupne budú pridávané aj do galérie na stránke univerzity. UberGallery

Fotogaléria

Kontaktujte nás

Prihlášky a informácie
Danka Matejková
+421 32 7400 118
danka.matejkova@tnuni.sk

Čo je bakalárik?

Trenčianska detská univerzita sa koná pod záštitou rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD. a je určená malým študentom – žiakom základných škôl vo veku od 9 do 14 rokov, v ktorých chceme zábavnou formou prostredníctvom tohto projektu stimulovať chuť vzdelávať sa.